Public Cloud

Een Public cloud is niet meer dan alle Virtuele Servers direct met het publieke netwerk verbonden. Er is geen prive netwerk aanwezig.

Private / Hybride Cloud

Een Private cloud is een cloud die in principe niet direct verbonden is het met publieke netwerk. Meestal worden deze servers door middel van een VPN naar een bedrijfsnetwerk verbonden.

Hiermee staan de servers “intern”, maar toch in de cloud… Een Hybride Cloud is een combinatie van Public en Private. Sommige Virtuele Servers kunnen verbonden zijn met het publieke netwerk, waarbij anderen verbonden zijn met een prive netwerk.

Internetworking VLAN

Weserve B.V. levert onder andere diverse glasvezel verbindingen direct verbonden naar onze cloud locaties. Hiermee is het mogelijk om uw bedrijfsservers te virtualiseren en dus in de cloud te plaatsen.

Middels een snelle glasvezel verbinding bent u direct met de Virtuele Servers in het datacenter verbonden, en zijn dus de mogelijkheden eindeloos. Denkt u aan een Active Directory of Fileserver in de cloud… Of misschien wilt u uw boekhoud pakket wel in het datacenter hosten, maar wilt u er niet over het internet naartoe verbinden.